Matemàtiques (5èA)

 Matemàtiques

 

Durant aquest trimestre hem après a dividir de diferents maneres i cada setmana practiquem el càlcul mental.

 

Un dia ens van portar uns cistells nous per guardar la motxilla i la jaqueta. Aleshores vam començar a mesurar les cistells per saber quina figura geomètrica eren. A més vam mesurar quants cistells hi cabien en un metre quadrat i també en un metre cúbic. Vam treballar la superfície i la capacitat.

 

També hem treballat quelys per trobar qui és l’impostor. De vegades són figures, de vegades nombres, fraccions...

 

Vam estar treballant els roquerols i els ocells del barri i aleshores vam aprofitar i vam fer una maqueta del barri a partir de diferents cossos geomètrics. A partir d’una clau dicotòmica vam saber quin era el nom dels diferents cossos.

 

Al llarg del curs hem descobert diferents jocs matemàtics per treballar la lògica. Un d’ells són els kakuros. Els kakuros són uns fulls quadriculats amb nombres a un costat. S’han d’emplenar a partir de sumes i s’ha de tenir en copte que no es poden repetir. Per exemple, si hi ha un 14, pot ser que s’hagi de posar un 9 i un 5 o un 8 i un 6.

 

També hem après a fer konsekus. Aquest és el més divertit de tots. Per fer-los has d’agafar el nombre consecutiu al nombre que ja tens. Pot ser més petit o més gran. Per exemple si tens un 6, al seu costat hi anirà un 5 o un 7.

 

També hem treballat els sumdokus i els hachis!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!