Connectem: Hi havia una vegada...

Els i les alumnes de 6è de l'escola, aquest primer trimestre, hem portat a terme, amb col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el projecte Connectem. Aquest any l'entitat celebrava 10 anys del projecte que porta a terme amb escoles del districte de Sant Martí. Aquesta desena edició ens ha portat a conèixer la ciència que s'amaga en els contes tradicionals.

El pas del temps a partir del conte Alícia al País de les meravelles. Com era el barri abans? A què es dedicaven les persones? Com vivien? Aquestes van ser algunes de les preguntes que ens vam plantejar la classe de l'Art. Després de fer recerca i col·laborar amb l'Arxiu Històric del Poblenou, vam elaborar un llibre únic amb l'entitat Maneno. El llibre acordió en kirigami que hem creat mostra tots els aprenentatges que hem portat a terme al llarg d'aquest projecte.

Moviment i desplaçament vam investigar la classe de les Xarxes Socials. Quins animals viuen al barri? Com es mouen aquests animals? Per què ho fan? Després d'una pluja d'idees, van decidir investigar els animals que viuen al nostre voltant i els seus desplaçaments pel barri a partir del conte Pinotxo. Finalment, amb la col·laboració amb l'entitat Maneno vam fer un llibre amb llengüetes i pop up per mostrar la nostra descoberta.

Aquests dos llibres els podeu gaudir al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Esperem que us agradin!

Us compartim el vídeo de la producció del projecte i de la cloenda.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!