Els canaris (5èA)

Els canaris

A l'escola tenim cinc canaris i a 5è ens ha tocat cuidar-los. El dimarts 22 de març va venir un noi que sap molt sobre canaris; es diu Biel Candel. És un exalumne de l'escola que de gran vol ser ornitòleg. També va venir el seu pare. El Biel ens va dir que l'espai que tenen els canaris està molt bé. 


Una de les coses que li vam demanar és a diferenciar entre mascles i femelles. Podem saber si el canari és mascle o femella perquè els mascles canten més que les femelles. A més a més, les femelles tenen la cua més curta. El Biel ens va explicar les coses que havíem de millorar com per exemple, netejar una mica els pals i moure de lloc la menjadora.

Si volem que criïn, cada parella ha de tenir un noi. Els canaris incuben entre mitjans de març i mitjans d'agost i mentre crien, els hi podem donar pa, col, espinacs, però si volem que criïn, la poma no perquè tindrien descomposició. Els hem d'alimentar amb vitamina E. És preferible que els canaris facin els seus nius només amb palla, pèl de cabra, palets...

Els canaris són uns ocells mig domèstics. Per a què puguin fer el niu, hem de donar-los branquetes molt fines. A l'hort tenim una taula de biodiversitat on altres ocells del bari mengen. Al pati tenim menjadores repartides pel pati perquè altres ocells mengin. Cada setmana anem a mirar com evolucionen i si mengen i si no mengen les canviem de lloc. Un dia, vam llegir un article, on els ocells eren els protagonistes. Parlaven dels roquerols que es morien de gana i de fred. Una setmana abans de setmana santa, prepararem els nius pels canaris, hi haurà 3, un per cada parella.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!