ENGINYS TECNOLÒGICS

 

ENGINYS TECNOLÒGICS


 El dia 30 de novembre vam anar a l'Espai Cultural de Sabadell i vam fer l'activitat "ENGINYS TECNOLÒGICS". Allà vam conèixer el Xavi, el nostre monitor que ens va explicar què són els enginys tecnològics. Són una mena d'aparells o uns objectes que ens ajuden en el dia a dia i no tenen perquè funcionar amb electricitat. Per tant una bicicleta, unes tisores i fins i tot una forquilla, són enginys tecnològics. També ens va explicar que les màquines poden estar formades per un o més enginys tecnològics.

 Vam anar a una sala on hi havia 4 taules i a cada una, un material diferent: engranatges, material per fer circuits elèctrics, Little Bits i el True-True. En primer lloc ens va explicar que un engranatge és una roda dentada que si s'ajunta amb un altre, giren els dos. És a dir, que quan en fas rodar un, el moviment passa a l'altre. D'aquesta manera, es van passant l'energia del moviment d'un a l'altre i es pot arribar a fer-ne rodar molts a la vegada. 

 A la taula dels engranatges n'hi havia molts de plàstic i peces com de puzle per enganxar-los. Vam arribar a fer un mecanisme molt llarg amb tots els engranatges!

 A l'activitat dels circuits, el material que hi havia era: cables amb pinces de cocodril, piles per donar energia, hèlices, motors i rodes. En aquest racó, vam aprendre que l'energia es transmet a través dels cables, va a parar al motor i fa rodar les hèlices, com si fos un ventilador.

 Un altre material era el Littel Bits. Són peces que s'enganxen amb imants i serveixen per a fer circuits elèctrics amb diferents funcions: interruptors, llums, sons... Tot això amb una pila de 9V. Vam poder comprovar una altra vegada que l'electricitat es va transmetent de peça a peça i també que els imants són conductors de l'electricitat.

 Per acabar, hi havia els True-True. Uns petits robots que funcionen amb una aplicació de tauleta. Pots programar-los de diferents maneres. Pots anar posant diferents cartes que indiquen cap a quina direcció vols que vagin. També pots programar-los a partir dels sensors que tenen; si poses la mà al davant, es va movent cap a on tu vas posant la mà. També podíem canviar el color de la llum, fer sons...

 Realment, va ser genial!! Ens ho vam passar molt bé i vam descobrir i aprendre moltes coses!! 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!