Activitats del primer i segon trimestre a 6èA

Aquí us deixem una pinzellada d'allò que més ens ha agradat del primer i segon trimestre!

Històries de por

A Halloween, els alumnes de 6è vam fer unes històries de por com cada any.

Per començar ens vam inventar uns personatges, vam pensar com serien físicament i de personalitat i vam fer una descripció. Després vam fer uns grups per crear les històries amb els personatges que vam crear. Era estrany perquè vam haver d'adaptar els nostres personatges a les històries de por.

Més tard vam fer el guió de les nostres històries com si fos un teatre. Vam estar unes quantes sessions assajant i preparant el vestuari i algun

Aquell dia les vam representar a la classe i les vam gravar per veure que podíem millorar.

Per acabar vam fer una autoavaluació, tant de la nostra història com la dels altres companys/es. També ens van posar vídeos de les històries de por de l'altra classe i també els vam avaluar.

ENERGIES RENOVABLES

Aquest any som la classe de les Energies Renovables i hem fet el nostre primer projecte sobre elles. La primera feina que vam començar va ser què entenem per energia i teníem que pensar que significava energia, quins tipus d'energia hi ha... Una altra de les feines que vam fer va ser treballar el rebut de l'electricitat, vam llegir una notícia que a l'octubre el preu de la llum mitjana costava 199 euros per família. Després vam investigar sobre l'escalfament global, analitzant les causes i les conseqüències. A partir d'aquí, vam començar a treballar les energies renovables.


  • En primer lloc, vam treballar l'energia que s'obté a partir del vent, que s'anomena energia eòlica. Vam veure el seu funcionament, les seves característiques i vam visitar el parc eòlic de Rubió.
  • En segon lloc, vam investigar sobre l'energia de l'aigua, anomenada energia hidràulica. Vam pensar com funciona i vam visitar la presa de la Baells. Va ser impressionant!
  • En tercer lloc, vam treballar l'energia del sol, anomenada també energia solar. Vam aprendre com funcionen les plaques solars i vam visitar la pèrgola fotovoltaica del Fòrum.
  • En quart lloc, vam treballar l'energia dels residus orgànics, és a dir, la biomassa.
  • I, en cinquè lloc, vam pensar com abaratir l'energia de casa amb errors que cometem i, de vegades, no som conscients que ho fem.
Per acabar, encara ens queda pendent posar una placa solar per il·luminar la barca. Estem impacients per veure el seu funcionament!


Portes obertes


Un dia la Cristina va vindre a dir-nos que havíem de preparar unes portes obertes pels pares que volien matricular als seus fills i filles a l'escola l'Arenal de Llevant el curs vinent. Després, amb els grups de taules, vam buscar informació sobre tot el que havíem de fer, vam anar a totes les aules, menys a les classes de P3, i vam recopilar tota la informació que necessitàvem. Quan vam acabar vam fer grups de sis per recopilar i ajuntar tota la informació amb l'altre sisè. Ens vam organitzar i vam practicar per tota l'escola durant diferents dies. El dia 17 i 18 de febrer vam fer les portes obertes a la tarda. Nosaltres ens vam repartir per l'escola i les famílies, amb grups de colors, van anar fent el recorregut i nosaltres els explicàvem. Ens va agradar molt preparar i fer les portes obertes!

CONILLS

Per començar, els conills de l'escola NO SÓN MASCOTES, són animals d'estudi, per aquest motiu no tenen nom i els diferenciem pel color del pelatge i pel sexe, això no impedeix que tenim molta cura d'ells.

El primer que vam fer va ser buscar quines gàbies eren més adequades per als conills, perquè les gàbies no eren adequades. Vam fer una recerca i vam pensar quines gàbies serien les millors per als nostres conills.

Per aquest projecte, els 4 delegats de les dues classes de 6è, van anar a parlar amb la directora per comprar les noves gàbies, i el que necessiten els conills.

Després d'un parell de setmanes van arribar les gàbies, i les muntàrem nosaltres.

Cada divendres baixa una classe de 6è per fer manteniment de l'espai, netegem les gàbies, l'espai on corren, els posem menjar, etc. La palla que trèiem la fem servir per fer mulch per al nostre hort.

Cada dia, al matí, van quatre persones de sisè a treure els conills de les gàbies perquè puguin jugar, surten des de les 8:45 fins a les 12:30.

A l'escola tenim tres conills, dues femelles i un mascle.

La conilla de color gris pensàvem que era mascle, però era femella! La conilla de color blanc va néixer amb un defecte a les potes, però no pateix cap malaltia. Ho sabem perquè vam veure una radiografia i el veterinari ens va explicar que era genètic, que havia nascut així.

Per acabar fa uns dies vam veure que les conilles tenien molts símptomes d'embaràs, vam investigar sobre la gestació d'aquests i tot va resultar que per la primavera canvien el seu pèl!
Però, encara ens queda molt per observar...

Enllaç


Tuixent


Durant el primer trimestre ens van anunciar que aniríem de colònies a Tuixent.

Abans de marxar de colònies vam treballar algunes tasques prèvies:


  • En primer lloc, van començar a investigar sobre Tuixent, havíem de buscar on estava i per, saber quant trigaríem a arribar.

  • Després vam fer la feina de la vegetació i el temps que faria a Tuixent.

  • Un altre dia vam buscar informació sobre Tuixent - la Vansa, també vam buscar informació sobre Can Cortina, la casa de colònies on passarem la nostra estada de tres dies.

  • L'endemà, vam llegir un text sobre les Trementinaires per subratllar les coses més importants. Després vam Fer un resum del text i vam escriure les idees principals.

  • Per acabar, vam treballar la poesia amb un poema sobre les Trementinaires i vam aprendre les característiques d'un poema, els diftongs, els hiats i la sinalefa.


A Tuixent vam fer esquí de fons, vam conviure, vam fer la descoberta del poble, el joc de nit, la visita al museu de les Trementinaires i un taller per Fer pomada de calèndula.


En tornar de Tuixent:


  • La primera feina que vam fer va ser una tasca sobre estadística a partir de la talla de peus de la classe. Vam treballar la moda, la mitjana aritmètica, la mediana...

  • L'endemà vam elaborar un climograma de Tuixent a partir de la temperatura i les precipitacions d'aquella setmana.

  • De deures pel cap de setmana vam preparar una estada en família per un cap de setmana, tenint en compte l'estada, el menjar i els forfets per esquiar.

  • Finalment, vam fer neu a la classe i vam desconfiar que era blanca per la llum del sol i que aquesta llum blanca, si la descomponem, és la unió dels colors de l'arc de sant Martí.



 LA BARCA



El nostre mestre ens va anunciar que érem els elegits per renovar la barca del pati de l'escola, Tito I, per convertir-la en un espai de joc. La barca la reformaria l'Institut Nàutic de Barcelona amb els seus alumnes. Per aquest motiu ens van demanar com la volíem i vam haver de preguntar a tota l'escola. A classe vam fer tres grups de treball: el primer grup va pensar les preguntes de l'enquesta; el segon va elaborar una bústia; i el tercer grup va escriure un guió per crear un vídeo per l'escola. Vam recollir totes les dades de l'enquesta, vam fer una mitjana de quines coses voldrien posar a la barca i ens vam reunir amb l'Institut Nàutic per preguntar-los si es podia posar tot allò. L'institut Nàutic es va posar d'acord amb nosaltres i van venir a arreglar-nos la barca durant el primer i segon trimestre. Després vam fer el mapa conceptual del projecte de la barca i ens vam organitzar per respondre a totes les preguntes amb grups cooperatius. En acabar, cadascú va fer una presentació de la barca. I ara, l'Institut Nàutic ja ha acabat la seva part, però encara ens queda a nosaltres acabar-la de decorar...



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES A POBLENOU DEL DELTA

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!

ÚLTIMES COLÒNIES A L'ARENAL (TUIXENT)