Pot de la calma


Dimecres al matí, tenim 2 sessions de treball amb la coach, Núria Oriol, de 9-10 amb 4B i de 10-11 amb 4A. Abans de començar fem uns minuts de relaxació amb música, per tal de notar la nostra respiració, treure els neguits i quedar-nos amb els pensaments positius.

Hem fet diferents activitats: dibuixar un animal amb el que ens identifiquem, descriure coses positives dels nostres companys, explicar preocupacions que tenim, mirar-nos als ulls i tocar el cor d'un company per notar la diferència entre uns i altres...


Un d'aquests dies, la Núria ens va recomanar fer un pot de la calma: que representa la nostra ment:
- Quan la ment està tranquil·la --> L'aigua està en calma i clara
- Quan la ment està neguitosa i envaïda per pensaments negatius --> L'aigua està moguda, tèrbola per la purpurina en constant moviment.

Es tracta d'observar el pot, sacsejar-lo i contemplar el que passa dins i comprovar com a poc a poc, els diferents elements de l'interior, tornen a la calma. Per això, és tant important respirar i recuperar la tranquil·litat, per evitar reaccionar de manera impulsiva, sense reflexionar abans.


A través de la delegada de curs, ens heu demanat si des de casa, podeu acompanyar aquestes sessions sobres les emocions i els sentiments i hem pensat en 2 aspectes importants:

- Dedicar un temps amb els vostres fills i filles, no cal que sigui llarg, però si de qualitat i amb atenció plena: Una bona rebuda i preguntes sobre com els hi ha anat el dia o si els preocupa alguna cosa.

- Intentar mantenir la calma quan ens fan enfadar i reaccionar de manera equilibrada a les seves reaccions i actuacions. No podem oblidar que som els seus referents emocionals. Ens tenen més en compte pel que fem, que no pas pel que diem.

Més endavant tindreu ocasió de resoldre dubtes i preguntes que se us acudeixin a la reunió que farem conjuntament amb la coach.

Aquí us deixem unes de les fotografies de la preparació del POT DE LA CALMA.

Comentaris

  1. Moltes gracies per mantenir nos informats sobre la tasca tant important que esteu fem en l'educacio dels nostres fills, d'aquesta manera podem donar un soport afegit I reforçar el vostre projecte educatiu, endavant!!

    ResponElimina
  2. Moltes gracies per mantenir nos informats en aquest aspecte tant important de l'educacio dels nostres fills i poder anar amb la mateixa linea que l'escola, endevant!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!