Sortida a la Fageda de 4t

El dimarts 11 de desembre vam anar a la fageda d’excursió. Quan vam arribar, els de 4t A van entrar a visitar la fàbrica i 4t B va anar al bosc. Vam caminar una mica pel bosc i em vaig mullar les sabates.  Aleshores vam arribar a una altra part del bosc on hi havia molts troncs i vam fer cabanes.


Durant la visita ens va atendre el Victor i ens va dir que la Fageda acollia a persones AMB MALALTIES I ELS HI DONAVEN UN TREBALL.

Després ens va ensenyar les vaques petites que no tenien nom però si una mica de por. Eren com de P-3.
Després ens va ensenyar unes vaques una mica més grans, com de P-4 ens va dir.
Per suposat que també van veure les vaques lleteres i les embarassades. El Victor ens va explicar que a les vaques lleteres els hi treien la llet amb unes màquines, però abans havien de rentar les mamelles. Quan acabaven de treure la llet, el mugró se’ls obria, llavors podríem entrar els virus, per això els posaven un líquid verd per tancar el foradet.
La llet que treien de les vaques anava a per un tub subterrani fins arribar a la fàbrica, que és on es fan els iogurts.
Ens van portat a la fàbrica . Ens van explicar que posaven bacteris a la llet i la barreja de bacteris i llet la posaven a 95 graus i després a 4 graus perquè es refredés. Un robot empaquetava, després carregaven el camió i a les botigues.
Aquí teniu un recull de fotos.  I aquí encara més !!


Ha estat una sortida molt aprofitada i interessant!  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!