Anem al museu del cinema

El dia 15 de gener vam anar al Museu del Cinema de Girona. El primer que ens van ensenyar eren unes ombres xineses. Hi havia una tela que li donava la llum i al darrera es podia posar una persona fent figures. Ens van explicar que aquests eren els orígens del pre-cinema.

Després ens van ensenyar una cambra obscura. Posaes un objecte darrera de la caixa i la llum entrava per un forat. Com la llum viatja en línia recta, entrava en diagonal en la cambra i l'objecte es veia al revés.

Més tard ens van ensenyar un traumàtop, un fenaquistoscopi i un zoòtrop. Si els giraves molt ràpid es veien les imatges en moviment. Hem fet algún vídeo!

També vam veure la cronofotografia que són moltes fotos juntes que si passen ràpid, semblen un vídeo. La cronofotografia es va inventar perquè volien veure si quan un cavall corria, tocava sempre a terra o no.

Vam veure moltes llanternes màgiques. Ens van explicar que totes tenien una xemeneia per deixar sortir la calor que desprenia el focus que hi havia a dins de la capsa. Vam veure les primeres pel·lícules de por fetes amb una llanterna màgica. Era molt gran i tenia rodes per poder moure-la i fer com si fos el zoom.

Vam acabar de veure tot el museu i llavors vam anar a una sala a on havíem de fer un stop motion. Ens vam repartir en quatre grups i ens van donar quatre capses amb diferents materials. 

A un grup li van tocar agulles vermelles i un tobogan. No sabien que fer i al final van fer un dòmino però tota l'estona es queien les agulles i van fer els noms amb les agulles i al final va quedar molt guay!

A un altre grup li van tocar animals i persones de Lego i van crear una història a la que els personatges anaven voltant i acabaven fent la volta al món.

Al tercer grup li van tocar bales, pals i grapadores i van crear un laberint a on les grapadores perseguien a les bales.

I a l'últim li van tocar taps de plàstic i van muntar un partit de fútbol. Van anar movent els taps com si fossin els jugadors i la pilota i al final van quedar 1 a 1!!

Aquí els teniu tots quatre!!!

Després de visitar el Museu del Cinema vam anar a dinar al parc de la Devesa i vam preparar un pícnic per taules.

La taula del Biel C, el Biel A, la Selena i la Nisha van portar macarrons, nuggets, plàtans i xocolata. I mandarines pel Biel A!!

La taula de l'Aniol, la Berta, el Bruno, la Gemma i el Pau van portar macarrons, frankfurts i pastís de xocolata.

La taula de la Carla, el Biel G, la Laia i el Marc van portar macarrons, crestes i creps de Nutella.

La taula de la Sara, el Pol, la Ninna i el Gerard van portar macarrons, croquetes i pastís de pastanaga. I també un cogombre per cadascú!

La taula de la Sofia, de l'Àlex, la Clàudia i el Sasha van portar macarrons, truita de patates, crestes i maduixes amb xocolata.

I la taula de l'Èric, la Dámaris, el Marvin, l'Aaiza i l'Adrià van portar pizza, pollastre arrebossat i pastís de formatge.

Després de dinar vam estar jugant al parc i alguns nens amb les fulles. Quan va passar una estona, vam tornar a l'autocar i vam tornar a l'escola.

Aquí teniu un recull de tot el dia!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!