HORTET PER A TOTHOM


El dimarts 7de maig va venir a 4tA  l’avi del Valerio, en Wilfried, a explicar-nos com crear un hortet.




Ens va explicar que havia treballat a la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació)  i que el seu objectiu era aconseguir en països on tenien falta de fruites i verdures,  que poguessin menjar una mica de tot. Aleshores s’ensenyava a les famílies a cultivar l’hortet en llocs on hi mancava espai i també aigua.
En l’hortet es poden plantar verdures de fulla (enciam, espinacs), de fruit (tomàquet, albergínia, pebrot), d’arrel (rave, pastanaga, ceba) i condiments (alfàbrega, julivert, menta). La seva alçada permet que hi puguin treballar adults, nens, avis i gents amb minusvàlues que arriben anat amb cadira de rodes.
El Wifried ha portat aquesta proposta d’hortets a molts països de Sud-Amèrica i Àfrica, en centre per a joves, orfenats, famílies,...
Després d’explicar-nos tot això ens va dir que ens havia portat un hortet per a nosaltres i que aniríem al pati a preparar-lo. Quina sorpresa!!
Vam preparar el substrat i la terra, vam plantar una miqueta de tot i vam regar-ho. En les etiquetes vam posar el nom de les plantes.  
Va ser molt interessant i ens ho vam passar molt bé. Ara ens toca tenir cura de l’hortet.

MOLTES GRÀCIES WILFRIED  !!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!