Han arribat les gallines periques!


Per fi han arribat les gallines!
Els nens i nenes de 6è i de 2n serem els responsables de tenir-ne cura, per aquest motiu hem estat investigant què necessiten per a viure saludablement a l'escola.

Desprès de buscar informació això és el que hem trobat:
  • Què mengen? Les gallines són animals omnívors, però mengen principalment pinso i civada. També, poden menjar restes de fruita, verdures o hortalisses, i a vegades s'alimenten de cucs o altres animals petits. I sobretot, és molt important que mai els hi falti aigua.
  • Com ha de ser la seva llar? Necessiten espais grans, ja que sinó ho passen malament, no se'ls hi desenvolupa bé la musculatura i els ous són de pitjor qualitat. A l'escola necessiten una gàbia gran i ample que estigui neta on estiguin còmodes, i haurien de tenir també un espai on poder-se moure lliurement quan sigui de dia.
  • Quan comencen a posar ous? Comencen a posar ous passades 21 setmanes de vida (i fan un ou diari mínim). És important doncs que preguntem al veterinari quina edat tenen les nostres gallines.
  • Quan triguen a incubar un ou? Triguen aproximadament 21 dies a incubar un ou.
  • Quantes hores de sol necessiten? Les gallines necessiten unes 10 hores de sol diari per tenir una bona salut.  Hauriem de destapar el plàstic verd del galliner perquè els hi entrés la llum.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!