MALBARATAMENT D'ALIMENTS

MALBARATAMENT D'ALIMENTS

  Durant la setmana de la ciència es va fer un molt bon treball encarat a què podíem fer per tenir una escola més sostenible. 
 Per una banda, es va tractar la part energètica (estalvi d'aigua, de llum...), Per una altra la de la utilització de materials més sostenibles i del seu reciclatge, però també la part de millora de l'aspecte en general de l'escola.
  Ens vam adonar que el pati quedava bastant brut a l'hora de l'esmorzar i ens vam preguntar si a part del menjar que podem trobar pel terra, també se'n llençava.
  És per això que...

 ... Els i les alumnes de 4t al llarg d'una setmana, ens vam dedicar a comprovar si a l'hora del pati del matí, es llençava menjar de l'esmorzar. 

  Ens vam organitzar de la següent manera:
  • Vam fer 5 grups, un per cada dia.
  • Aquests grups s'organitzaven per tal d'estar uns quants a la zona dels vestidors que és on estan els contenidors i uns altres a la paperera que hi ha a la zona del galliner.    
  • La nostra funció era estar pendents de quan algú s'acostava a llençar alguna cosa. Si era menjar els demanàvem que el posessin a la nostra bossa. Si era embolcalls, al seu lloc.
  • També teníem guants i anàvem pel pati i les escales per si hi havia menjar pel terra (sempre se'n trobava)
  • Després del pati, fèiem una foto del que recollíem i ho pesàvem

  Al final de la setmana vam fer el recompte. Això és el que vam recollir:



  A continuació vam estar-ne parlant i confeccionant un document informatiu que vam passar a explicar per totes les classes.

   Si cliqueu aquí podreu veure i llegir el document que vam elaborar i explicar.

  














Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!