SORTIDA A LA GARRIGA

SORTIDA A LA GARRIGA

 Després d'haver llegit el llibre "El meu carrer" d'en Bernat Romaní, hem fet una visita al poble de La Garriga que és on passa la història explicada en el llibre.

 Vam arribar a La Garriga i a la plaça del Silenci ens vam trobar amb la Vero i la Montse, que són les dues monitores que ens van preparar les dues activitats. Amb la Vero vam fer una ruta pel poble, passant per llocs que surten al llibre. Vam descobrir que hi havia coses que eren realitat i d'altres, invenció de l'autor però molt ben relacionades. Per una altra banda, amb la Montse, vam fer la visita al refugi antiaeri on el llibre es queden tancats els dos protagonistes.

 En general podem dir que l'activitat que més ens va sorprendre va ser la del refugi. Va ser genial poder-hi entrar! Ens vam poder imaginar com ho va patir la gent i com es devien sentir, tot escoltant una gravació que simulava la sirena, el soroll de les bombes i el llum que va començar a parpellejar fins que es va apagar del tot. Evidentment, en la realitat va ser molt pitjor del que vam sentir nosaltres. Per una altra banda, ens va ajudar a posar-nos a la pell de la gent del poble que el va utilitzar a la Guerra Civil i també de la que actualment està en guerra i han d'utilitzar refugis semblants.

 L'altra activitat, encara que no tan sorprenent, també va ser molt interessant, ja que vam descobrir la part real i la fictícia del llibre. De tant en tant et trobes unes rajoles al terra dels carrers amb el dibuix d'una bomba i això vol dir que en aquell punt n'hi va caure una. Vam poder observar, que fixant-hi, es poden descobrir senyals que van deixar les bombes en algunes cases. Vam passar per carrers que surten al llibre... Va ser una experiència fantàstica i a més, vam aprendre coses relacionades amb la Guerra Civil.

Ara ens toca seguir investigant i buscant informació sobre aquesta guerra per a fer un bon treball!!!
 

Aquí teniu fotos de la visita:  

                                        El Món

                                                                        Els Esports

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!