Sortida a La Garriga

 SORTIDA A LA GARRIGA


  A 5è hem llegit el llibre "El meu carrer" de Bernat Romaní. És un llibre de fàcil lectura, però que ens porta a treballar diferents aspectes de la nostra història. Nosaltres ens centrarem en la Guerra Civil.

  La vida de la Mònica i el Luka, els protagonistes del llibre, té lloc a la Garriga, poble carregat de modernisme i amb un passat important durant la Guerra Civil, com molts altres pobles. 

  Acompanyats i acompanyades de la Montse i de l'Ester, dues guies,  hem recorregut els carrers i places que apareixen en el llibre. El carrer dels Banys, el Figueral, de l'arquitecte Raspall (Ripoll en el llibre), la plaça del Silenci, Can Dachs, la de l'Església... I també hem pogut visitar el refugi antiaeri on ens hem pogut posar a la pell de les persones que el van haver d'utilitzar durant la Guerra, per protegir-se de les bombes dels avions italians. Al llarg del recorregut, hem descobert que a La Garriga hi van caure 120 bombes el 29 de gener del 1939 i hem pogut contemplar unes rajoles col·locades en els punts on van caure.
  També hem descobert que el llibre té una part de ficció i una altra de realitat.

  Ha sigut una sortida força interessant, per una banda, pel fet d'anar descobrint coses de la Guerra, també per poder visitar el refugi i per trepitjar els mateixos carrers que els protagonistes del llibre.

  Després hem anat a dinar al parc dels Pinetons i hem pogut gaudir d'una bona estona de joc.

  Ha estat una sortida fantàstica!!

Aquí teniu les fotos  5è A    5è B


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!