EL GRAN LLIBRE DELS SUPERPODERS


Els nens i les nenes de cinquè hem començat aquest nou curs endinsant-nos en el món dels poders gràcies a "El Gran Llibre dels superpoders". A través de diferents activitats hem pogut descobrir els nostres talents i donar ales a la nostra imaginació practicant l'escriptura.

Què hem fet?

1. Lectura en veu alta: El gran llibre dels superpoders

Títol: El gran llibre dels superpoders
Autora: Susanna Isern
Il·lustradora: Rocio Bonilla


El ball, la lectura, l’humor, la creativitat, l’agilitat, les matemàtiques… Tots tenim algun SUPERPODER increïble!

Un SUPERPODER que ens converteix en persones úniques i irrepetibles. Quin és el vostre?

La primera activitat que vam realitzar va ser la lectura en veu alta de "El gran llibre dels superpoders". Vam començar amb una presentació del llibre, observant la portada i conversant sobre què podríem trobar a dins. "De què creieu que tracta el llibre?" "Quins superpoders penseu que ens explicaran aquests personatges?". Així, la curiositat va aparèixer a l'aula i els nens i nenes de les classes de 5è vam començar a fer les nostres hipòtesis.

Després, a través de la lectura en veu alta vam poder descobrir què s'amagava dins d'aquest llibre tot gaudint dels personatges i de les seves històries! 💫

2. Juguem amb el superpoder de l'atenció i la memòria!

Un cop acabada la lectura, vam practicar a partir de diferents activitats dos dels superpoders amagats dins del llibre: la memòria i l'atenció!



3. Quins són els nostres superpoders? Preparem una sorpresa a les nostres famílies! 

Després de treballar la nostra atenció i memòria, va arribar el moment de posar en pràctica el nostre superpoder d'escriptura!

Vam començar compartint a través d'un cercle de paraula quins eren els nostres superpoders i quins eren els superpoders que ens agradaria arribar a aconseguir. Així vam conèixer-nos una mica més entre nosaltres i fer grup. Després de compartir aquesta estona de conversa, vam descobrir quina era la següent activitat que havíem de fer: Sorprendre a les nostres famílies escrivint un text sobre els nostres superpoders!

💡Planifiquem el nostre text!

Per fer-ho, primer vam planificar el nostre text per estructurar les idees i organitzar correctament tota la informació. Vam dividir el text en quatre paràgrafs. En el primer, vam escriure una petita presentació nostra (Qui soc? Quants anys tinc? On visc? Com soc? Què m'agrada fer?...). El segon paràgraf va ser per a la presentació dels nostres superpoders, on vam explicar quins eren, quan els utilitzàvem i com ens sentíem tenint-los. En el tercer, vam reflexionar sobre la importància dels nostres superpoders (Com ens ajuden els nostres superpoders? Per què són importants?). Finalment, en el quart paràgraf, vam explorar els superpoders que ens agradaria tenir i què havíem de fer per aconseguir-ho.

📝 Escrivim el nostre esborrany!

Quan ja teníem el text planificat, va arribar el moment d'escriure el nostre esborrany! Amb el nostre full de planificació ja corregit davant, vam començar la nostra redacció. Tenir-lo a la vista ens va ajudar a recordar totes les nostres idees i a incorporar les primeres correccions!

Revisem l'esborrany i escrivim el text final!

Amb el nostre esborrany ja corregit, va ser el moment d'agafar el bolígraf i escriure el nostre text final! Molt concentrats i concentrades per no fer faltes d'ortografia i no deixar-nos res d'informació pel camí, vam posar-nos a treballar.

Quan vam acabar els nostres textos, vam poder compartir-los entre nosaltres i celebrar els nostres esforços i la bona feina feta!



4. I els superpoders de les nostres famílies?

Com estàvem molt engrescats i volíem que les nostres famílies s'emportessin una gran sorpresa, vam decidir fer uns punts de llibre amb els seus superpoders per poder també regalar-los-hi.  

Estimar, cuidar, escoltar, organitzar, ajudar, l'humor, la cuina, la paciència o l'esport... van ser alguns dels molts superpoders que vam trobar d'elles!

4. Compartim els superpoders!

Finalment, va arribar el gran dia i vam deixar a les classes els regals per a les nostres famílies! Quina emoció!

L'endemà al matí, vam trobar-nos una gran sorpresa... Les nostres famílies també ens havien deixat un petit regal: Un text ple de paraules boniques on ens escrivien altres superpoders que teníem... Quina emoció! Moltíssimes gràcies!







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES A POBLENOU DEL DELTA

COLÒNIES TUIXENT 2024

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!