EL BANC DEL TEMPS A EDUCACIÓ FÍSICA

* Què són els Bancs del Temps (Bdt) ?
Els Bancs del Temps són xarxes d’intercanvi de temps (hora per hora) entre persones que s’inscriuen al projecte amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb d’altres persones, generalment del seu entorn més proper (veins i veïnes del barri on viuen o treballen).

* Exactament en un BdT què s'intercanvia?
Els Bancs del Temps són espais de sociabilitat on s’intercanvien habilitats, coneixements i serveis puntuals, com acompanyaments, o petites tasques domèstiques. Cada hora que un usuari ofereix a un altre es cobrada pel donant per mitjà d’un taló de temps que ingressa en el seu compte corrent d’hores. Aquest capital el podrà fer servir tanmateix per demanar qualsevol tipus de servei que figuri al llistat del seu BdT.

* Proposem fer un banc del temps a l’àrea d’educació física:
Els Bancs del Temps  a l’àrea d’EF consistirien en realitzar intercanvis de temps (hora per hora) entre companys/es del nivell amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb l’objectiu d’ensenyar-se entre ells aquelles habilitats que un mateix domina.
Amb els següents objectius:
  • Potenciar l’aprenentatge entre iguals d’habilitats motrius específiques.
  • Desenvolupar les competències bàsiques: aprendre a aprendre, d’autonomia i iniciativa personal, social i ciutadana, comunicativa, tractament de la informació i competència digital
  • Fomentar la cohesió de grup, ajudar a millorar la responsabilitat individual i la compartida, i l’autoestima de l’alumnat.

  • FASE 1: Presentació del projecte.
  • FASE 2: Recollida de propostes pel banc, intercanvi d’aprenentatges.
  • FASE 3: Valoració del projecte mitjançant autoavaluacions, coavaluacions per part de l’alumnat i del professorat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!