TALLERS SETMANA CULTURAL: PRODUCTES MEDITERRANIS. COSMÈTICA AMB OLI D'OLIVA
L'OLI D'OLIVA ÉS EL PRODUCTE MEDITERRANI PER EXCEL·LÈNCIA.
S'ha associat sempre al consum com a aliment, però actualment s'ha associat també a la fabricació de sabons i cosmètica.
El fet és que l'oli d'oliva té extraordinàries propietats curatives i saludables sobre els aparells digestius, cardiovascular i endarrereix els processos oxidatius.
Nosaltres hem vulgut recuperar la seva funció en cosmètica elaborant una crema corporal a base d'oli d'oliva que sigui tonificant per a la pell i molt nutritiva.
El primer pas va ser pensar en ingredients de qualitat: Oli d'oliva verge, cera verge d'abelles, mantega (de cacau o de Karité), olis esencials i una mica de conservant.
L'oli d'oliva Verge ens el va portar una alumna que té unes oliveres al Delta de l'Ebre.
Després vam pensar en una recepta senzilla i us la presentem per si la voleu experimentar.
Ingredients per a 12 pots de 100 ml:
- 200 ml d'oli d'oliva. També es pot posar 100ml d'oli d'oliva i 100 ml d'altres olis (d'oli de gira-sol, d'àrnica, dametlles dolces...)
- 40 g. de cera d'abella.
- 20 g. de mantega de cacau o de karité (la que trobis amb més facilitat).
- Oli essencial ( de romaní, farigola o espígol)
- Unes gotes de conservant, si no el consumiu aviat.
- Elaboració:
- Posar a bullir aigua en una cassola.
- En un pot de vidre escalfar l’oli al bany Maria i afegir la cera d’abella i la mantega de cacau. Barrejar amb una cullera de pal fins que es faci una mescla homogènia.
- Afegir unes gotes de l'essència triada. Si vols, unes gotes de conservant, i barrejar.
- Passar la mescla a una gerra que faciliti l'envasat en uns pots preferentment de vidre.
-
Envasat:
- Passar la mescla a una gerra que faciliti l'envasat en uns pots preferentment de vidre i deixar refredar.
Aquí teniu unes fotografies sobre el nostre treball.Pesant la cera d'abelles i la mantega de cacau.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada