TALLERS SETMANA CULTURAL: PRODUCTES MEDITERRANIS. COSMÈTICA AMB OLI D'OLIVA

L'OLI D'OLIVA ÉS EL PRODUCTE MEDITERRANI PER EXCEL·LÈNCIA.

S'ha associat sempre al consum com a aliment, però actualment s'ha associat també a la fabricació de sabons i cosmètica.

El fet és que l'oli d'oliva té extraordinàries propietats curatives i saludables sobre els aparells digestius, cardiovascular i endarrereix els processos oxidatius. 

Nosaltres hem vulgut recuperar la seva funció en cosmètica elaborant una crema corporal a base d'oli d'oliva que sigui tonificant per a la pell i molt nutritiva.

El primer pas va ser pensar en ingredients de qualitat: Oli d'oliva verge, cera verge d'abelles, mantega (de cacau o de Karité), olis esencials i una mica de conservant.

L'oli d'oliva Verge ens el va portar una alumna que té unes oliveres al Delta de l'Ebre.

Després vam pensar en una recepta senzilla i us la presentem per si la voleu experimentar.

Ingredients per a 12 pots de 100 ml:

  • 200 ml d'oli d'oliva. També es pot posar 100ml d'oli d'oliva i 100 ml d'altres olis (d'oli de gira-sol, d'àrnica, dametlles dolces...)
  • 40 g. de cera d'abella.
  • 20 g. de mantega de cacau o de karité (la que trobis amb més facilitat).
  • Oli essencial ( de romaní, farigola o espígol)
  • Unes gotes de conservant, si no el consumiu aviat.
  • Elaboració:
  1. Posar a bullir aigua en una cassola. 
  2. En un pot de vidre escalfar l’oli al  bany Maria i afegir  la  cera d’abella i la mantega de cacau. Barrejar amb una cullera de pal fins que es faci una mescla homogènia.
  3.  Afegir unes gotes de l'essència triada. Si vols, unes gotes de conservant, i barrejar.
  4. Passar la mescla a una gerra que faciliti l'envasat en uns pots preferentment de vidre.
  • Envasat: 
    1. Passar la mescla a una gerra que faciliti l'envasat en uns pots preferentment de vidre i deixar refredar.

    Aquí teniu unes fotografies sobre el nostre treball.

    Pesant la cera d'abelles i la mantega de cacau.
























Mesurant l'oli d'oliva




Una mica de química a la cuina.







Envasem i deixem refredar.






Construim un llibret per a la nostre recepta!




Amb tanta activitat una mica d'esmorzar no ens anirà gens malament!

Sobretot si és pa artesà de farina ecològica de blat i espelta integral



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!