SETMANA DE LA CIÈNCIA


La setmana de la ciència es una setmana on tots els nens i nenes de l’escola fem activitats diferents relacionades amb la ciència a partir d’un tema.


La setmana abans de la SETMANA DE LA CIÈNCIA  vam fer un experiment amb  mongetes tendres.
Teníem uns pots de plàstic on vam posar  mongetes  i una barreja d’aquests ingredients:  oli de gira-sol, oli de oliva, sucre, aigua, sal i vinagre. Cada 1 o 2 dies observàvem  si es conservava o no i ho anotàvem en un full, quina  olor feia,...etc.
Quan van passar uns dies vam veure que l’aigua no es conservava i feia olor a pis.  
El divendres 9  vam fer gelatina. Per fer gelatina vam utilitzar uns sobres de gelatina amb colorant, després vam ficar la gelatina en motlles de diferents formes: com pinyes i cors.
Després tres nens i nenes de la taula van fer un experiment : un s’embrutava el dit i després el vam passar per sobre la gelatina i després de tres dies vam observar i havien sortit fongs.
Els vam observar amb el microscopi i eren com pels i tenien boletes negres i blanques,  era molt curiós.

Al llarg de la  setmana hem estat junts 4rtA i 4rtB per  treballar en  3 tallers, tres dies a la setmana.
Un taller de gràfiques a partir d’una enquesta sobre el consum , que el feien el Joan i la Maria. Havíem d'aprendre  apunts de les gràfiques.
Un altre amb l’Esther on vam fer melmelada de tres gustos diferents: depoma, de taronja i de mango. 
A més a més, l’altre taller amb la Fabiola vam fer  pa. Cada taller tenia una pregunta diferent i en aquest  cas era: “Per què el pa te forats?”.

Hem  descobert  què és el  llevat:  és un ésser viu que  es  menja  el  pa  i  fa que la massa creixi i  quan  ja has posat el  pa al forn mor  perquè  sinó quan ho mosseguessis seria com el peta zeta.  

En resum,  hem après moltes coses. 

El dijous de la mateixa setmana  vam sortir de l’escola per anar al teatre del Liceu a veure un espectacle d’òpera. Quan estàvem a punt d’arribar al teatre va començar a ploure molt fort, però no ens vam mullar.


L'òpera era molt divertida perquè d'un escenari en creaven molts. 
El vestuari era molt divertit i  les escenes que muntaven i també el què feien.
La música era directe de piano i violoncel i era molt divertida.
Els actors i actrius ho feien molt bé i cantaven molt bé.



Per anar acabant la setmana de la ciència, divendres ens van acompanyar els pares i la mare d’un company i dues companyes de classe, per explicar-nos la conservació d’aliments i altres coses.
Un era el pare de la Joana que havia treballat en un bar, l’altre era el pare del Toni que te un restaurant junt amb tres amics i la mare de la Delfi que té un restaurant.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!