Anem a la Filmoteca

El dimarts vam anar a la Filmoteca en metro. Vam arribar, ens vam treure les jaquetes i ens vam dividir en dos grups.

Ens van explicar que els cel·luloides de les pel·lícules es guardaven en un càpsules rodones que estan a Terrassa a 10 graus de temperatura.

Abans els negatius estaven fets de cel·lulosa i a molts cinemes quan els projectaven, es cremaven amb l'escalfor de la llum del cinematògraf, per això ara estan fets de nitrat de cel·lulosa.

Cada segon passen 24 fotogrames. Això vol dir que passen molt ràpid i que per fer una pel·lícula es necessiten molts fotogrames i més d'un rotllo de cel·luloide.

A la visita vam veure que hi havia un senyor que s'encarregava de revisar si aquests negatius estaven trencats o no. Si ho estaven, els posaven en una màquina on hi havia una cinta adhesiva especial i ho podien arreglar. Sempre treballen amb guants per no deixar emprentes dactilars i que després es vegin projectades a la pantalla.

Hi havia uns altres senyors que s'encarregaven de la projecció. Vam veure diferents cinematògrafs. Ens van explicar que a dins tenien una llum molt potent i que, com els antics, necessitaven una xemeneia per poder treure la calor perquè sinó explotarien. També tenien una agulla per regular la direcció de la llum.

Aquest senyor ens va explicar que cada capsa de cel·luloide dura entre 15 i 20 minuts. Llavors ells per fer el canvi de rodet es fan una marca en llapis en un fotograma i quan la veuen projectada, llavors preparen l'altra màquina per a que la pel·lícula es vegi tota seguida.

A la filmoteca hi ha dues sales. La sala Laya, que és més petita, i la sala Chomón. A la sala Chomón, hi ha un seient especial dedicat a Joan Brossa que era un poeta al que li agradava molt anar a la filmoteca. Quan va morir li van fer aquest petit homenatge, posant-li una butaca vermella amb el seu nom.

Després ens vam tornar cap a l'escola en metro.

Aquí la nostra visita a la Filmoteca!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!