FEM CIÈNCIA A LA CUINA !!
El
divendres passat, la classe dels
aliments vam anar al Mont Sant Benet on hi ha la Fundació Alícia per fer un
taller que es diu “SETCIÈNCIES A LA CUINA” i hem après moltes coses noves.
Alícia es
una fundació que va obrir Ferran Adrià fa uns anys. És un lloc on hi ha
científics i cuiners on fan experiments amb els aliments per a que la
gent que té intoleràncies o al·lèrgies pugui gaudir menjant plats diferents.
Nosaltres
vam sortir a les 9:15 amb autocar, vam fer més o menys 1 h i mitja de ruta per
arribar a la fundació. Quan vam arribar ja eren les 10:45 i la nostra visita
era a les 11:00, així que vam tenir temps de sobra per esmorzar i fins i tot
vam trobar un gat!
A l’hora
de la nostra visita van venir dues dones que ens van acompanyar a fer aquest
taller, vam entrar amb silenci a l'edifici perquè a l'altre costat hi havia una
reunió molt important. Quan vam arribar a la zona on vam fer el taller, vam
seure com a l'escola, en grups de taula.
Nosaltres vam fer aquestes
3 activitats:
1- Hem après a fer mató només amb dos ingredients: llet i vinagre de
poma. Vam bullir la llet fins als 90ºC i després vam
afegir el vinagre. Llavors vam apartar l’olla del foc i vam començar a
remenar, i...Es va fer mató!!! El vam
deixar refredar.
Després de fer mató ens van explicar que la llet porta: calci, minerals, hidrats de carboni, proteïnes, vitamines i greixos. També ens van dir que és millor utilitzar vinagre de poma perquè és més suau que els altres.
Després de fer mató ens van explicar que la llet porta: calci, minerals, hidrats de carboni, proteïnes, vitamines i greixos. També ens van dir que és millor utilitzar vinagre de poma perquè és més suau que els altres.
2- Després
vam fer oli amb sabor a xocolata, vam fer-ho amb oli d’oliva i xocolata. Vam posar el xocolata per fondre i l’oli en una cassola al foc, vam anar remenant
i quan ja estava líquid, ho vam posar en un bol i ho vam deixar refredar.
Vam comprovar que l'oli i l’aigua es poden barrejar amb
emulsionant !!
Ens ho vam passar pipa fent ho i va ser un gran experiment!
Ens ho vam passar pipa fent ho i va ser un gran experiment!
3- En aquest, ens van
preguntar una cosa molt curiosa: com ens podem menjar un suc de préssec? Hi ha
dos respostes: convertint-lo en un polo o fent gelatina. Nosaltres vam fer
gelatina, o dit d’una altre manera, esferificació. Vam agafar el suc de préssec amb una cullera rodona i el vam ficar en aigua amb calci. Molt ràpidament
es forma una membrana al voltant del suc. Passat un minut, vam agafar l’esfera amb una cullera que tenia
forats i la vam posar en aigua neta.
Tot seguit ho vam tastar i vam descobrir un sabor molt estrany
quan vam petar l’esfera al paladar. Ens ho vam passar d’allò mes bé.
Després
de totes aquestes activitats vam tastar tot el que vam fer i tot estava
boníssim.
Després vam anar a dinar i a jugar per
un prat. Quan estàvem menjant va venir un gat i es va menjar una tira de
pollastre arrebossat de la Laia. Després vam jugar i quan tothom va acabar de
dinar vam fer una caminada d’una hora més o menys. Vam jugar una miqueta fins
que l’Esther va dir : ”marxem cap a l’autocar”
i vam tornar a l’escola.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada