FEM CIÈNCIA A LA CUINA !!




El divendres passat,  la classe dels aliments vam anar al  Mont Sant Benet  on hi ha la  Fundació Alícia  per fer un taller que es diu “SETCIÈNCIES A LA CUINA” i hem après moltes coses noves.
Alícia es una fundació que va obrir Ferran Adrià fa uns anys. És un lloc on hi ha científics i cuiners on fan experiments amb els aliments per a que la gent que té intoleràncies o al·lèrgies pugui gaudir menjant plats diferents.
Nosaltres vam sortir a les 9:15 amb autocar, vam fer més o menys 1 h i mitja de ruta per arribar a la fundació. Quan vam arribar ja eren les 10:45 i la nostra visita era a les 11:00, així que vam tenir temps de sobra per esmorzar i fins i tot vam trobar un gat!




A l’hora de la nostra visita van venir dues dones que ens van acompanyar a fer aquest taller, vam entrar amb silenci a l'edifici perquè a l'altre costat hi havia una reunió molt important. Quan vam arribar a la zona on vam fer el taller, vam seure com a l'escola, en grups de taula.


Nosaltres vam fer aquestes 3 activitats: 

1- Hem après a fer mató només amb dos ingredients: llet i vinagre de poma.  Vam bullir      la llet fins als 90ºC i després vam afegir el vinagre. Llavors vam apartar l’olla del foc i      vam començar  a remenar, i...Es va fer mató!!!    El vam deixar refredar.
    Després de fer mató ens van explicar que la llet porta: calci, minerals, hidrats de              carboni, proteïnes, vitamines i greixos. També ens van dir que és millor utilitzar                vinagre de poma perquè és més suau que els altres.


2- Després vam fer oli amb sabor a xocolata, vam fer-ho amb oli d’oliva i xocolata. Vam      posar el xocolata per fondre i  l’oli en una cassola al foc, vam anar remenant i quan ja      estava líquid, ho vam posar en un bol i ho vam deixar refredar.
         Vam comprovar  que l'oli i l’aigua es poden barrejar amb emulsionant !! 
         Ens ho vam passar pipa fent ho i va ser un gran experiment!
3- En aquest,  ens van preguntar una cosa molt curiosa: com ens podem menjar un suc      de préssec? Hi ha dos respostes: convertint-lo en un polo o fent gelatina. Nosaltres        vam fer gelatina, o dit d’una altre manera, esferificació. Vam agafar el suc de préssec      amb una cullera rodona i el vam ficar en aigua amb calci. Molt ràpidament es forma        una membrana al voltant del suc. Passat un minut,  vam agafar l’esfera amb una              cullera que tenia forats i la vam posar en aigua neta.
    Tot seguit ho vam tastar i vam descobrir un sabor molt estrany quan vam petar                 l’esfera al paladar. Ens ho vam passar d’allò mes bé.  

Després de totes aquestes activitats vam tastar tot el que vam fer i tot estava boníssim.

Després vam anar a dinar i a jugar per un prat.  Quan estàvem menjant va venir un gat i es va menjar una tira de pollastre arrebossat de la Laia. Després vam jugar i quan tothom va acabar de dinar vam fer una caminada d’una hora més o menys. Vam jugar una miqueta fins que l’Esther va dir : ”marxem cap a l’autocar”  i vam tornar a l’escola.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!