El cinema i les emocions

Quan, a principi de curs, vam estar parlant sobre tot el que sabíem del cinema, a tots els grups van sortir les emocions. Tots teníem molt present que molt poques pel·lícules ens deixen indiferents i que la majoria ens acostuma a despertar una emoció o una altra. I sovint, més d'una!

Però, què és una emoció? Es pot tocar? On són? Com ens les imaginem?... A partir de sis preguntes relacionades amb el cinema i les emocions, vam començar a parlar sobre aquest tema. El primer que vam fer, va ser plasmar els coneixements previs fent maquetes.

Un cop ho vam posar en comú, dos conceptes van sorgir a la majoria de grups: cervell i emocions. Però com arribava la informació que captàvem pels ulls o per les orelles al cervell? Aquest va ser un dels nostres grans dubtes. Cadascú s'ho imaginava d'una manera diferent, però al final vam consensuar que els nervis tenien alguna cosa a veure. A partir d'aquí vam fer algun experiment i vam buscar informació als llibres i a Internet.

Ens va sorprendre força que les emocions no es podien veure i que era un procés que es donava al sistema nerviós. Vam refer maquetes.

Per últim, vam veure que de vegades podíem enganyar al nostre cervell. I ho vam intentar. Alguns deien que era semblant als efectes especials de les pel·lícules! 

A veure què hi veieu vosaltres!!




















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!