El projecte d'art urbà (4t C)

Aquest trimestre també hem estat investigant sobre l'art urbà.

Hem descobert que el grafiti és un tipus d'art urbà, però no és l'únic. També hi ha persones que ballen o toquen al carrer o artistes que fan escultures amb volum i a tots els també les hem de considerar artistes d'art urbà.

L'art urbà és una manera de representar el què sents o el que penses. Hem investigat que, en algunes ocasions, alguns artistes estan en contra de fets que passen a la societat i que, en unes altres, les obres només poden tenir sentit per l'artista que les fa. Així doncs, els grafitis poden tenir relació amb el vandalisme o no.

  • Materials per fer grafitis:

Els grafiters, que són les persones que fan grafitis, fan servir sprays, que són tòxics, utilitzen ulleres, mascaretes i guants especials.

La majoria de grafitis es fan a les portes dels garatges, als trens, al metro o als camions.

Un dels grafiters més coneguts era Kaite Haring, que va morir amb trenta-un anys, a causa de la sida. Combinava l'art urbà amb el hip-hop. La tècnica que feia servir era fer dibuixos amb retoladors i pintava imatges o dibuixos animats.

També hem investigat la funció de l'art urbà. Després de veure moltes obres, fer les nostres i veure el que fan els artistes, hem arribat a la conclusió que aquesta és: transmetre un missatge o expressar sentiments.



Aquest grafiti és una drogueria. Creiem que, en aquesta ocasió, la seva funció és decorativa.

.

Aquesta és del costat d'una acadèmia de dansa que es diu Poblenou Dance School i també sembla que la seva funció és decorativa.

Ara us ensenyarem alguns exemples d'escultures d'art urbà:


Després d'haver llegit aquesta notícia, de ben segur que ara quan passegeu pel barri o per Barcelona us fixareu amb les obres d'art urbà. Així doncs, nosaltres seguirem amb la nostra investigació al llarg de tot el tercer trimestre. Ja us compartirem el que anem descobrint. Esperem que us hagi agradat aquest projecte i que us hagi quedat més clar que és l'art urbà.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!