Sortida a La Garriga (5èA)

Aquest curs estem llegint un llibre que es titula "El noi de l'última fila". A partir d'aquest llibre hem estat treballant diferents fets històrics, entre ells les guerres. Lligat amb això, ahir vam anar a la Garriga a visitar un refugi de la Guerra Civil i a fer un tomb pels seus carrers.

Als carrers ens van ensenyar com s'havien reconvertit els edificis durant la guerra i ens van explicar algunes històries que havien passat. També vam poder veure llocs on havien caigut bombes. Hi havia edificis que tenien les marques i al terra, hi ha rajoles que marquen on havia caigut alguna bomba.

Després vam entrar al refugi i ens va impactar una mica. En un moment determinat ens van fer una simulació i alguns ens vam espantar una mica. Es va apagar el llum, com si no funcionés, i es van sentir sorolls d'avions i de bombes caient.

Avui a l'escola, n'hem estat parlant. Alguns de nosaltres, ens vam anar a dormir pensant en el que havíem viscut al refugi. Alguns altres ahir vam estar parlant a casa sobre la sortida i ens van estar explicant coses dels nostres avantpassats. Aleshores hem fet la reflexió de com es devia sentir aquesta gent que estava vivint una guerra de debó.

Aquesta sortida ens ha ajudat a poder comprendre una mica més a l'Ahmet, el protagonista del llibre que estem llegint.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!