SETMANA DE LA CIÈNCIA 2022 CICLE GRANS: LA QUÍMICA A LA CUINA

La Setmana de la Ciència 2022 ha estat dedicada a la Química a la Cuina. Al cicle de grans, hem començat per conèixer una mica més sobre els aliments i la seva classificació a la piràmide alimentària. També hem partit del model matèria, veient que aquesta es presenta en forma sòlida, líquida o gasosa.



La setmana ha estat vertebrada pel següent repte treballat a les tardes:
COM PODEM FER QUE LA FRUITA ENS DURI MÉS TEMPS?

Aquest repte, ens ha permès treballar la deshidratació de la fruita com a mètode de conservació. 

En grups barrejats de cinquè i sisè, i durant tres matins, hem treballat en format taller tot fent-nos preguntes i relacionant els nostres coneixements sobre els processos químics per respondre-les:

  • TALLER 1: COM PODEM CANVIAR EL COLOR DE LA CLARA D'OU DE MANERA NATURAL?
  • TALLER 2: COM PODRÍEM PASSAR LA LLET DE LÍQUIDA A SÒLIDA SENSE FER SERVIR EL FRED?
  • TALLER 3: VINAGRE I OLI, SEMPRE SEPARATS. COM ELS PODEM LLIGAR?


Podeu veure un resum fotogràfic del que ha estat la nostra Setmana de la Ciència 2022 aquí:

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2022- GRANS

Ha estat un plaer veure l'acollida per part de les famílies el dilluns a la tarda a les portes obertes d'aquesta setmana. Moltíssimes gràcies per formar-ne part!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES TUIXENT 2024

1r dia Les Tallades (4t i 5è)

Tornem a tenir estació meteorològica a l'Arenal!